Kees schittert bij klinkende openingszege op FVC💪🔥

Op zaterdag 21 september 2024 om 17.00 uur begon FC Burgum het nieuwe seizoen in de 2e klasse met een uitwedstrijd tegen FVC. In een wedstrijd vol spektakel en doelpunten behaalde FC Burgum een overtuigende 1-5 overwinning.

Vroege achterstand en snelle gelijkmaker
De wedstrijd begon niet zoals gehoopt voor FC Burgum. Al vroeg in de eerste helft kwam FVC op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rick van Loon. FC Burgum liet zich echter niet van de wijs brengen en toonde veerkracht. Remco bracht de stand al snel op 1-1 door koelbloedig af te ronden na een fraaie assist van Kees.

Kees Noordmans schittert met twee doelpunten
Nog voor rust draaide FC Burgum de wedstrijd volledig om. In de 40e minuut nam Kees een afgeslagen hoge bal in één keer op de slof en schoot prachtig de 1-2 binnen. Slechts vier minuten later was het opnieuw raak. Na een heerlijke één-twee met Henny schoot Kees met links hard in het doel voor de 1-3. Voor het eerst scoorde Kees twee keer in één wedstrijd.

Sterke verdediging en uitbreiding van de voorsprong
Met een 1-3 voorsprong ging FC Burgum de rust in. Doelman Arjen samen met zijn verdediging hield het team op de been met een aantal uitstekende reddingen. Het hele team werkte hard voor elkaar en dat betaalde zich uit. Vlak na rust werd Remco onderuit gehaald door de keeper van FVC, wat resulteerde in een penalty. Yorn benutte deze resoluut en bracht de stand op 1-4.

Een sterke bank en slotakkoord door Harmen
Ondanks de comfortabele voorsprong bleef FVC kansen creëren, maar Arjen stond vaak op de juiste plek. Roeland kreeg nog een gele kaart nadat hij aan de noodrem moest trekken om een gevaarlijke aanval in de kiem te smoren. Harmen en Douwe kwamen in het veld voor Justus en Jurgen, en later verving Thomas de moegestreden Remco. Henny kreeg nog een levensgrote kans op aangeven van Harmen, maar schoot vanaf vijf meter hoog over.

De laatste wissel was Tjisse die plaatsmaakte voor Merijn. Als staf een voorrecht om een seizoen te starten met zo'n bank met uitstekende spelers. In de 85e minuut zette FC Burgum de kers op de taart. Jacob verstuurde een wereldbal in de cross op Harmen. Hij nam de bal mee, passeerde meerdere tegenstanders en schoot beheerst de 1-5 binnen. Een prachtig einde van een wedstrijd waarin het team als collectief schitterde.

Eerste drie punten binnen voor FC Burgum
Met deze overtuigende overwinning heeft FC Burgum een droomstart gemaakt in de competitie. De eerste drie punten zijn binnen, en het team heeft laten zien klaar te zijn voor het seizoen. Door samen te werken en voor elkaar te vechten, hebben ze een sterk collectief neergezet. Op naar de volgende wedstrijd! Volgende week om 15.00 uur thuis tegen FC Wolvega.