Door in de beker na vermakelijk gelijkspel in Grijpskerk✅

VV Grijpskerk en FC Burgum schotelden de vele supporters een mooie voetbalmiddag voor. Hoewel de omstandigheden zonnig waren, stortregende het kansen.

Lek in de verdediging niet afgestraft
In de beginfase was er de ene na de andere grote kans voor Grijpskerk, dat meerdere keren oog en oog met keeper Simon van der Meer kwam te staan. De Groningers schoten echter over, naast of vonden de doelman op hun pad. FC Burgum zwijnde, maar liep geen schade op.

Tennisnek
FC Burgum herpakte zich en er ontspande zich een duel dat van het ene naar het andere doel ging. De grote kansen over en weer volgden elkaar soms zo snel op, dat de van links naar rechts kijkende supporters het gevoel kregen naar een tenniswedstrijd te zitten kijken. Wonderlijk genoeg vielen er voor rust geen doelpunten.

Doelpuntenkwartet
Vroeg in de tweede helft brak Remco Bouius de wedstrijd open. Met een individuele actie sneed hij naar binnen, om de bal hard en geplaatst in de verre hoek te krullen: 0-1!

De tweede helft speelde zich veelvuldig af op het middenveld en dreigde wat voort te gaan kabbelen, toen Grijpskerk in minuut 70 vanuit het niets de 1-1 maakte.

Het bleek de start van een boeiende slotfase, want een minuut later liet Henny Bouius na om een afgemeten voorzet van Harmen Vlietstra te verzilveren. Aan de overkant sloeg Grijpskerk in minuut 82 wel toe, waarna Burgum een serieus slotoffensief opende. Nadat Jurgen Douwes en Henny Bouius de lat hadden geraakt, kopte diezelfde Henny op aangeven van Jaap-Jurjen Haveman de eindstand op het scorebord: 2-2.

Dit resultaat is voor Burgum genoeg om zich te plaatsen voor de knockout fase van het bekertoernooi. Met een goed gevoel werken we komende week toe richting de start van de competitie.