We zijn weer los!⚽

De eerste wedstrijd van het seizoen zorgt altijd voor een bijzondere sfeer op het sportcomplex. Spelers die staan te trappelen voor het eerste fluitsignaal om voor hun nieuwe kansen te gaan. Trainers die met gezonde kriebels en nieuwe ideeën de eerste opstelling aan de kleedkamermuur hangen. Supporters die elkaar vol enthousiasme begroeten en nieuwsgierig naar de eerste verrichtingen kijken van de nieuwe aanwinsten. Het iets te grote schruimkraagje op het glaasje bier, omdat de barman net iets te gretig zijn eerste biertjes tapt. De scheidsrechter die zijn muntje voor de toss net even extra heeft gepoetst. Kortom, iedereen is blij dat we weer los zijn!

Veel energie, weinig doelpunten
Op het veld was het weer even zoeken naar de juiste afstemming, zowel bij FC Burgum als Leeuwarder Zwaluwen. De Leeuwarders waren vroeg in de wedstrijd dichtbij een voorsprong, ware het niet dat Tjisse op het laatste moment ingreep met een vlijmscherpe tackle. 

In grote lijnen, en zeker in de gehele tweede helft, was het balbezit grotendeels voor de thuisploeg, dat ondanks de 'brotsige' omstandigheden veel energie op de mat legde. Dat resulteerde in veelbelovende aanvallen en genoeg goede mogelijkheden, maar uiteindelijk wist alleen Roeland, op aangeven van Justus, het net te vinden. Dat had ook veel te maken met de voortreffelijke keeper bij de tegenstander, die als een echte 'zwaluw' de ballen uit het doel vloog. 

Al met al een prima eerste oefenpot, die tot optimisme stemt.

Stilte en applaus voor André💙
De wedstrijd stond in het teken van André💙 Munsterman, een geliefd clubman waar we veel te vroeg afscheid van moeten nemen. Uit dankbaarheid voor alles wat hij voor ons heeft betekend en als steun voor zijn familie en vrienden was er voor de wedstrijd een minuut stilte en in minuut 54 een lang applaus. Kippenvel en tranen. André, we gaan je missen💙❤️

Tiltrans
Jumbo Burgum
Sonac
Apuls
C. van den Adel
Expert Meijer