Bert Knapper nieuwe trainer FC Burgum VR1

Vanaf het komende seizoen is Bert Knapper de nieuwe trainer van FC Burgum Vrouwen 1. Als club zijn we blij met deze aanstelling. De dames zijn afgelopen seizoen kampioen geworden en spelen het komende seizoen in de derde klasse. Met de aanstelling van Bert hopen we weer een impuls te kunnen geven aan het vrouwen- en meidenvoetbal binnen onze club. Bert stelt zich graag aan jullie voor.

“Ik ben Bert Knapper, 58 jaar, ben getrouwd en heb twee zoons van 18 en 17 jaar en kom uit Tolbert. Van beroep ben ik onderhoudsschilder bij ZINN Zorggroep in Haren. Oorspronkelijk kom ik uit Kantens. Dit is een klein dorpje boven in de provincie Groningen. Daar ben ik 51 jaar geleden begonnen met voetballen en wel bij VV KRC. Verder heb ik nog gevoetbald bij ZEC, SV Onderdendam, Middelstum en Usquert. Toen ik 20 was ben ik, zoals veel spelers, begonnen als jeugdtrainer. Als jeugdtrainer hebt ik getraind bij KRC, ZEC en TLC.  
Op 27-jarige leeftijd kon ik door een knieblessure zelf niet meer voetballen en ben toen door de club waar alles is begonnen, gevraagd of ik daar hoofdtrainer bij de senioren wilde worden. Ik heb toen ook mijn TCIII gehaald. Bij KRC ben ik vijf jaar hoofdtrainer geweest en nog een jaar bij ZEC. 

Na de jeugd en heren te hebben getraind vond ik het een leuke uitdaging om dames te gaan trainen. Dit doe ik inmiddels al 20 jaar met heel veel plezier. Ik ben als damestrainer werkzaam geweest bij Tolbert, Drachtster Boys, Niekerk, HFC'15 Hoogkerk, Roden, WTTC en Blauw Wit Leeuwarden. En vanaf 12 augustus zal ik trainer zijn van FC Burgum Vr1. Ik heb heel veel zin om te gaan beginnen en vooral samen met de trainer van Vr2 en trainers van de meidenteams, maar vooral met de dames en meiden, de dames- en meidenafdeling hoger op te gaan krijgen. En dat gaan we doen met S.I.P. (S – Samen, I – Inzet, P – Plezier).”

Wij wensen Bert veel succes en werkplezier binnen onze club.

C. van den Adel
Apuls
Expert Meijer
Sonac
Tiltrans
Jumbo Burgum