Ron Bethlehem naar FC Burgum

Vanaf komend seizoen (2024/2025) speelt Ron Bethlehem voor FC Burgum 1. De 31-jarige aanvaller, die in de afgelopen jaren bij FC Wolvega in de tweede klasse speelde, woont sinds 2020 samen met zijn vriendin in Burgum. Hij heeft nu besloten om in eigen dorp te gaan voetballen en heeft zin in deze nieuwe uitdaging.

Voetballoopbaan 
Ron voetbalt al van jongs af aan en startte ooit in Veenendaal bij v.v. DOVO in de F1. Na veertien jaar verhuisde hij met zijn ouders en twee broers naar Noordwolde in Friesland. Vanuit de jeugd van Sv Olyphia stroomde hij door naar het 1e elftal en een hoogtepunt was het kampioenschap in de 3e klasse, waarna vele jaren in de 2e klasse volgden. Later heeft hij nog enkele jaren bij Sc Stadspark gevoetbald tijdens zijn studie Economische Geografie in Groningen. Vervolgens maakt hij de overstap naar FC Wolvega om met oude bekenden en zijn broer Tim in het eerste elftal te voetballen. Bijzondere momenten voor Ron waren de oefenwedstrijd tegen Sc Heerenveen van afgelopen zomer en dat hij dit jaar samen met zijn broers Tim en Mark (keeper) mocht spelen in het eerste elftal.

Overstap naar FC Burgum
FC Wolvega heeft het seizoen inmiddels afgesloten. Voor Burgum blijft het spannend in welke klasse het volgend jaar uitkomt. Hoe dan ook hoopt Ron zijn bijdrage te leveren aan het eerste elftal. Qua type speler is hij een speler met snelheid en diepgang. Hij hoopt zijn ervaring over te brengen aan de jonge spelers en een leuke sportieve tijd bij Burgum te hebben. Ron heeft er zin in en wil topfit aan de start verschijnen.

Sonac
Expert Meijer
C. van den Adel
Apuls
Jumbo Burgum
Tiltrans