Veerkrachtig FC Burgum moet nacompetitie met tweede helft starten

Het leek afgelopen zaterdag een kopie van de wedstrijd van een week eerder. Toen tegen Broekster Boys, ditmaal tegen Drachtster Boys. Opnieuw ging Burgum rusten met een 2-0 achterstand, wederom knokte het zich knap terug in de tweede helft en weer liet het een resultaat in de slotfase uit de handen glippen.

Onder de indruk van vakmanschap
Complimenten aan de grasmeester(s) van Drachtster Boys, want er werd zaterdagavond gevoetbald op een natuurgrasveld dat het hart van een voetballiefhebber harder doet kloppen. Wellicht nog onder de indruk van dit vakmanschap, kwam Burgum binnen drie minuten op een 1-0 achterstand. Drachtster Boys hield in de eerste helft grotendeels de controle en kwam op slag van rust op een 2-0 voorsprong na een sterke actie van de rappe Dylan Smit. Op een goede kans voor Harmen Vlietstra na (goede redding van de keeper) wist Burgum er weinig tegenover te stellen.

De geest en de gifbeker
Heel anders was het na rust. Burgum had de geest gekregen en won ineens de meeste duels, was een stuk scherper in de passing en wist meer gevaar te stichten. Nadat Yorn Sikkenk zijn harde schot over de late getikt zag worden, was het na een uur spelen Harmen Vlietstra die de verdediger te slim af was en 1 op 1 met de keeper de aansluitingstreffer wist binnen te schuiven: 2-1! Nog geen 10 minuten later bracht Henny Bouius de wedstrijd in evenwicht: een prachtige lange bal van Douwe Heegstra werd doorgekopt door Yorn Sikkenk, waarna de aanvoerder de bal beheerst binnen schoot: 2-2! De wedstrijd leek vervolgens op een terecht gelijkspel af te stevenen, maar een minuut voor tijd maakten de Drachtsters uit hun enige kans in het tweede bedrijf de 3-2, en daarmee de winnende goal. En zo bleek de gifbeker voor Burgum nóg niet helemaal leeg te zijn. Laat het de laatste slok zijn.

Nieuwe start: de nacompetitie
Doordat LSC en Alcides ook verloren, eindigt Burgum als nummer 11 in de 1e klasse I en mag het zich opmaken voor de nacompetitie om voor lijfsbehoud te strijden. Met het vertoonde spel en de getoonde veerkracht in de tweede helft van de afgelopen wedstrijden is er veel mogelijk. Aan de manschappen van Jasper Bouma en Niels Pot de taak om het vertoonde mindere spel van de eerste helften achterwege te laten. Te beginnen komende zaterdag, wanneer Burgum de degens kruist met het Zeerobben van Henk Konings, dat op de laatste speeldag net naast de titel greep in 2e klasse K. Een wedstrijd om naar uit te kijken!😁