Nieuwe vijfklapper en hattrick in eerste thuiswedstrijdđŸ€©

FC Burgum beleeft een heerlijke start van de competitie. De 1-5 overwinning tegen FVC kreeg een nog beter vervolg: in de eerste thuiswedstrijd van de competitie werd FC Wolvega met 5-0 verslagen.

Degelijk
In een degelijke eerste helft werd de overwinning zo goed als veilig gesteld. Al na 10 minuten schoot de sterk spelende Halbe Elsenga met enig fortuin de openingstreffer binnen. De Burgumers hadden de controle, al lag het tempo vaak net te laag om tot veel kansen te komen. Cruciaal was de 2-0 net voor rust. Na een crosspass van Remco Bouius en een uitstekende actie van Justus Boomsma, tikte Yorn Sikkenk hard en beheerst binnen.

Spektakel en hattrick
In de tweede helft werd de dominantie van Burgum steeds groter en evenzo het vermaak voor de supporters. Dat leverde in korte tijd drie doelpunten op. Eerst legde invaller Harmen Vlietstra de bal perfect op het hoofd van Yorn Sikkenk (3-0), waarna diezelfde Harmen een afgeslagen bal hard binnen knalde: 4-0! Nog geen vijf minuten later voltooide Yorn zijn hattrick, door een schot van (de eveneens ingevallen) Thomas Pruis licht te toucheren: 5-0! In de laatste tien minuten kreeg Yorn een publiekswissel, gescoord werd er niet meer.

Volgende week reist FC Burgum als koploper af naar Leeuwarden voor een ontmoeting met Leovardia.