Fris voetbal op warme zomerdag zorgt voor ruime bekerzege

FC Burgum heeft de eerste wedstrijd 'voor het echie' met klinkende cijfers gewonnen van SC Leovardia. Op een zonovergoten Koningsland werd het thuispubliek verwend met fris voetbal en vier doelpunten.

Kopballen bezorgen Leovardia hoofdbrekens
Nadat de opkomsttune voor het eerst dit seizoen geklonken had, ging Burgum direct op zoek naar de eerste officiële treffer van dit gloednieuwe seizoen. Die kwam na 20 minuten op naam van Yorn Sikkenk, die een perfect genomen hoekschop van Remco Bouius goed binnen kopte: 1-0! Een smetje op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Ron Bethlehem, kort daarvoor.

Justus Boomsma en Remco Bouius waren daarna dreigend met harde schoten, waarbij zeker aan de laatste kans een prachtige aanval vooraf ging. De verdiende 2-0 viel op slag van rust alsnog, toen ook Henny Bouius met het hoofd raak knikte. Dit keer was de bedrijvige Justus Boomsma de aangever.

Venijn in de staart
De tweede helft was lange tijd minder aansprekend, mede door beter spel van de Leeuwarders. Aan het wankelen kregen ze de sterk spelende Burgumer defensie echter niet. In het laatste kwartier werd de aanval van Burgum weer meer in stelling gebracht, met nog eens twee mooie doelpunten tot gevolg. Eerst plaatste Kees Noordmans vanaf randje zestien de bal heel beheerst met de binnenkant in de hoek, vervolgens profiteerde Justus Boomsma als een volleerd spits toen de keeper een goed schot van Harmen Vlietstra niet goed weg kreeg. 4-0, een droomstart!🤩

Leovardia als voorbeeld
Naast een sportieve tegenstander op het veld, toonde Leovardia zich ook buiten het veld een fijne gast. De kleedkamer werd 100% leeg en schoon achtergelaten en de gebruikte massagetafel zelfs nog afgenomen. Klasse, zo zien wij (en andere clubs) het graag elke week van alle teams!👏