Een afscheid in stijl voor Peter van Althuis

Vrijdagavond 7 juni stond in het teken van het afscheid van routinier van FC Burgum ZO1. De inmiddels 41-jarige Peter gaf eind maart aan dat dit zijn laatste seizoen zou zijn als actief speler. Na heel wat jaren bij vv Bergum en inmiddels alweer 5 seizoenen bij FC Burgum, vond de genadeloze back het genoeg geweest. Tijd om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, zoals men dat zo mooi noemt.

Dit kon natuurlijk niet ongemerkt plaatsvinden, zo vonden Sander Tigchelaar (coach in de tijd van vv Bergum 3 en tevens beste kameraad) en Benny van Althuis. Al snel werd besloten om een afscheidswedstrijd te organiseren, waarbij het huidige FC Burgum ZO1 het ging opnemen tegen een samengesteld team van vedettes uit het verleden.

De Wedstrijd
Rond de klok van 19:30 uur arriveerden de spelers en het was gelijk gezellig. Er werd bijgepraat, anekdotes uit het verleden kwamen ter sprake en er werd uiteraard veel gelachen. Om 20:00 uur werd er afgetrapt door de scheidsrechter van dienst: dhr H. van Althuis, jawel de vader van Benny van Althuis.

Ondanks dat het voor menig “All Star” enige tijd geleden was dat zij voor het laatst op een voetbalveld hebben gestaan, waren de All Stars in de eerste helft de betere partij. Speldenprikjes van Wietze Wedman en een mooie vrije trap van Pieter Oosterbos zorgden niet voor doelpunten. Het was echter FC Burgum ZO1 die via Sytse Loonstra op voorsprong kwam. Ondanks dat de All Stars het betere van het spel hadden, bleef het tot aan de rust 1-0 voor “Zondag 1”.

Wissels en tweede helft
In de rust verruilde Peter van Althuis het blauwe shirt van FC Burgum voor het magische wit van de All Stars, om nog één keer met zijn teamgenoten van weleer op het veld te staan. Beide coaches voorzagen de ploegen van een kleine peptalk, tactische aanwijzingen en wat wissels en de tweede helft kon beginnen.

Dit zorgde meteen voor een ommekeer in de wedstrijd. FC Burgum Zondag 1 had na rust het betere van het spel, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. De All Stars kregen in de tweede helft een terechte penalty toegewezen door scheidsrechter Hein van Althuis. Dit was natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid voor Peter om in zijn afscheidswedstrijd te scoren. Vakkundig legde hij de bal op de stip, nam een prima aanloop en met een bekeken balletje in de hoek wist hij dit buitenkansje te verzilveren. 1-1!

Even later kreeg Peter rond de 16 meter de bal voor zijn voeten, haalde uit richting de kruising, maar keeper Daan Feersma Hoekstra haalde op katachtige wijze de bal uit de kruising. Het spel ging heen en weer, er werd bij vlagen heel leuk gevoetbald door beide partijen, maar wat nog belangrijker is; er werd met plezier gespeeld met hier en daar een leuk dolletje in het veld. Zoals het hoort op een avond als deze.

Toen Peter even later ook nog de 2-1 voor de All Stars maakte, was het feest helemaal compleet. Even later was het tijd voor een publiekswissel. Onder luid applaus en met vuurwerk stapte Peter van het veld. Een imposante voetbalcarrière bij vv Bergum ZM1, vv Bergum 3 en uiteindelijk FC Burgum ZO1 zat er dan echt op! Wij hebben van jou genoten, Peter!

Een feestelijke afsluiting
Het afscheid werd feestelijk afgesloten in de Huskeamer van de Nije Westermar met muzikale medewerking van Grutte Geart. Naar verluidt werd dit nog een gezellige avond/nacht!

📲 Bekijk alle foto's van de wedstrijd via deze link: https://photos.app.goo.gl/Xh5EDjfHTDyTx7T16 

       

 

Apuls
Sonac
Jumbo Burgum
Tiltrans
C. van den Adel
Expert Meijer