Alex en Jens, bedankt én veel plezier verder!⚽️💙

Alex Bosma (39) en Jens Kerstholt (23) nemen na dit seizoen afscheid van onze A-selectie. Beide spelers maakten sinds de oprichting van FC Burgum deel uit van het eerste elftal, beide maken nu de stap naar een ander FC Burgum-team. 

Van Cambuur-talent tot Burgumer 'legend'
Alex wordt als jeugspeler van vv Bergum opgepikt door SC Heerenveen, waar hij traint onder Gertjan Verbeek. Het grote talent, dat gezegend is met een fabelachtige traptechniek en tactisch inzicht, maakt de overstap naar SC Cambuur. Voor de blauwgelen speelt hij tussen 2003 en 2005 als centrale verdediger wedstrijden in de 1e divisie. Via PKC, Joure en Wolvega belandt Alex in 2014 bij vv Bergum, waar hij in zijn laatste seizoen 11 competitiedoelpunten maakt als gelegenheidsspits. Na 5 mooie seizoenen in het zwart-witte tricot volgen er 5 jaren bij FC Burgum 1, waarmee hij als routinier 2 kampioenschappen viert. Als liefhebber van het spelletje en zeker ook de derde helft, blijft Alex gelukkig actief als voetballer, vanaf komend seizoen bij FC Burgum 5.

Clubman en 'trainingsbeest'
Jens doorliep alle selectieteams van BBC en staat er bekend om dat hij nooit een training mist. Als JO19-speler maakt hij bij zijn debuut in BCV 1 met direct een belangrijk doelpunt. In zijn eerste seizoen in de senioren (2019/2020) wordt hij kampioen met FC Burgum, gevolgd door een kampioenschap in 2023. De clubman, die naast het veld actief is als vrijwilliger, maakt volgend seizoen deel uit van de B-selectie. Om daar hopelijk veel minuten en doelpunten te gaan maken. 

Alex en Jens, heel veel plezier bij Burgum 5 en Burgum 2!😄

 

 

Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Apuls
Sonac