Verslag Algemene Ledenvergadering 22 april 2024

Maandag 22 april was de algemene ledenvergadering. Hieronder een samenvatting van hetgeen dat besproken is.

Mutaties bestuur
Ter versterking van het bestuur is Heinze de Boer benoemd als bestuurslid. De functie van Heinze wordt nog nader uitgewerkt. Verder werd Bauke Prins benoemd als voorzitter Voetbalzaken. Hij vervangt de inmiddels teruggetreden Ate Ritsma. Bauke is binnen FC Burgum geen onbekende. Hij speelde in de eerste elftallen voor zowel vv Bergum als BCV en was jarenlang jeugdtrainer binnen BBC. 
 

Onze voorzitter had in de Algemene Ledenvergadering van 17 november 2023 aangegeven zich verkiesbaar te stellen voor maximaal 2 jaar. In deze 2 jaar zou hij op zoek gaan naar een vervanger.
Inmiddels is er een vervanger gevonden. Het betreft Jan Tabak. Jan was tijdens het fusieproces voorzitter van de fusiecommissie en dus medegrondlegger van FC Burgum. In het komende halfjaar gaan Dirk en Jan samen optrekken, zodat Dirk in de najaarsledenvergadering aftreedt en Jan formeel de voorzittershamer overneemt.

Vrijwilligers in het zonnetje
Tijdens de vergadering werd zowel Ted Hirdes als Anita Vries in het zonnetje gezet.
Ted heeft jarenlang de scheidsrechtercoördinatie op zich genomen. Anita heeft jarenlang de ledenadministratie verzorgd. Beide belangrijke taken binnen de vereniging.

Beide vrijwilligers hebben aangegeven na dit seizoen te willen stoppen. Als bedankje voor de jarenlange inzet kregen ze een bos bloemen en de bekende duimbokaal overhandigd.

 

Status beleidsplan

Er werd stilgestaan bij de voortgang van de doelstellingen van het beleidsplan “Grut Grutter Grutsk”. Het blijkt dat we op koers liggen om de (meeste) doelstellingen binnen dit beleidsplan te realiseren. Zo is er momenteel een projectgroep bezig met de doelstelling rondom het bevorderen van het zijn van een inclusieve club. Ook worden er goede stappen gezet om prestatie- en recreatievoetbal hand in hand te laten gaan. Ook de doelstelling om 50% van de vrijwilligers uit spelende leden te laten bestaan vordert.

Financiën
Mark Kruisselbrink (penningmeester) presenteerde een begroting waarbij er vooral ingezet wordt om acties te gaan voeren. Door het nemen van enkele maatregelen zoals indexeringen van kantineverkoop en contributies, is de exploitatiebegroting nog niet helemaal sluitend. Ook zal er vanuit sponsoring meer inkomsten gegenereerd moeten worden en moeten we als leden en vrijwilligers acties gaan organiseren en acties gaan doen om jaarlijks extra inkomsten binnen te halen.  

Sponsornieuws
Chris van Buiten (voorzitter sponsorcommissie) gaf een update over de sponsorcommissie en hoe de “sponsortaart” vergroot kan worden. Het belangrijkste nieuws hierbij was dat er door enkele zeer betrokken sponsoren, in samenwerking met de sponsorcommissie een Business Club is opgestart. De “trekkers” van deze Business Club zijn Hans Lolkema en Sietse van der Meer. De Business Club wil ervoor zorgen dat er (structureel) meer financiële ruimte ontstaat voor de A-selectie om op hoog niveau te kunnen blijven spelen en om het aantrekkelijk te houden voor eigen opgeleide spelers om bij FC Burgum te blijven spelen. Daarnaast geeft dit ook een aanzuigende werking voor spelers uit de regio om het eerste elftal te kunnen versterken.

Enkele belangrijke uitgangspunten voor de Business Club zijn:

  • Er wordt niet betaald aan individuele spelers.
  • In afstemming met het bestuur wordt door de Business Club een jaarlijks budget bepaald en beschikbaar gesteld voor de A-selectie.
  • Door één of meerdere (vooraf afgestemde) doelstellingen te realiseren kan dit budget verruimd worden, bijvoorbeeld door een extra bijdrage te doen voor een trainingskamp.
  • Het voetbaltechnisch beleid wordt gemaakt, beheerd en uitgevoerd door Voetbalzaken. Hier heeft de Business Club geen invloed op.

Door de Business Club gelden kan er meer financiële ruimte ontstaan voor de overige geledingen van de club.

Presentatie vanuit AZC
Vanuit de jarenlange relatie tussen het AZC en FC Burgum werd door drie medewerkers van het AZC een presentatie verzorgd over hoe de bewoners (onze naaste buren dus) leven op het AZC en hoe hen weg is als asielzoeker. Boeiend was om te zien (maar eigenlijk wisten we dit al) dat de samenwerking tussen de bewoners van het AZC en FC Burgum goed en succesvol verloopt.

Nieuws uit Voetbalzaken
De net benoemde voorzitter Voetbalzaken, Bauke Prins, vertelde over de vorderingen van het nieuwe voetbaltechnische beleidsplan. Ook legde Bauke uit dat het team Voetbalzaken nu anders georganiseerd is. We hebben binnen dat team nu een zogenaamd technisch hart, dat zich vooral richt op beleid en handhaving van beleid. Daarnaast hebben verschillende coördinatoren zitting in het team, die meer de uitvoerende verbinding vormen tussen de spelers/speelsters en Voetbalzaken.

“Save the date” 29 juni 2024
Op 29 juni aanstaande vieren we als FC Burgum ons eerste lustrum, namelijk het 5-jarig bestaan. Dit doen we tijdens de familiedag. De oproep is om deze dag vooral vrij te houden om op ons mooie sportcomplex te zijn.

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer
Sonac
Apuls
Tiltrans