Laat het elke week 'week van de scheidsrechter' zijn

In het kader van 'week van de scheidsrechter' kregen alle scheidsrechters die zaterdag actief waren op ons Koningsland een presentje overhandigd van de Burgum-teams. Onze 'vaste', trouwe scheidsrechters kregen een FC Burgum-tas cadeau, de bezoekende KNVB-scheidsrechters gingen met een borrelpakket naar huis en de mazzelende spelbegeleiders van de dag hadden zondagochtend een chocoladereep voor bij de koffie. 

Al dan niet door deze actie, het was zaterdag fijn om scheidsrechter of spelbegeleider te zijn op de Burgumer velden. Spelers en staf focusten zich vooral op hun eigen voetballende uitdagingen en respecteerden de beslissingen van de scheidsrechters. Tuurlijk, een klein protest hier of daar was er heus, maar wel vanuit respect. Ook rond het veld was de sfeer uiterst gemoedelijk. Kortom, een perfecte voetbalzaterdag waarop het leuk was om scheidsrechter of spelbegeleider te zijn. Laat het elke week 'week van de scheidsrechter' zijn, met als 'presentje' een handdruk van dank en respect voorafgaande en na de wedstrijd voor de leidsman of -vrouw van dienst. Zodat we allemaal van het mooiste spelletje op aarde kunnen genieten, want daar draait het toch uiteindelijk om?😁⚽

Fluitend de toekomst in?
We kunnen nog wel wat extra scheidsrechters gebruiken! Dus lijkt het je ook leuk om als scheidsrechter onderdeel te zijn van voetbalwedstrijden op ons sportpark, laat het dan weten met een appje (0618289148) of mailtje (vrijwilligers@fcburgum.nl). Er ligt al een professioneel scheidsrechtertenue voor je klaar en je krijgt de begeleiding die je nodig hebt. Als je wilt, kun je bovendien gratis een cursus volgen.

C. van den Adel
Jumbo Burgum
Sonac
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans