FC Burgum verspeelt 0-2 voorsprong in Marum

Een ontmoeting tussen Burgum en Marum staat garant voor doelpunten, bleek afgelopen zaterdag wederom. Waar de ontmoetingen vorig seizoen in de 1e klasse eindigden in 4-5 (winst Burgum) en 2-3 (winst Marum), daar hielden de clubs elkaar ditmaal op een 2-2 gelijkspel.

De lat te laag
De eerste helft was een weinig verheffend schouwspel, al raakten beide teams wel de lat. Marum zag een kopbal via het aluminium terug het veld in stuiten, Burgum was via onderkant lat nog dichterbij de openingstreffer. Op aangeven van Remco Bouius kopte Kees Noordmans de bal voorbij de uitgestormde doelman, maar na tussenkomst van lat en doellijn leverde dat wonderbaarlijk genoeg geen doelpunt op.

Sterk uit de kleedkamer
Burgum begon uitstekend aan de tweede helft. Al na 1 minuut kreeg het een terechte penalty, maar keeper Marcus stopte knap Yorn Sikkenk zijn inzet vanaf de stip. Burgum bleef de druk opvoeren met goed voetbal, wat uiteindelijk in minuut 58 en 60 resulteerde in twee doelpunten. De 0-1 uit een eigen doelpunt, de 0-2 kopte Henny Bouius sterk binnen naar een haarfijne hoekschop van broertje Remco. Burgum op rozen!

Comeback Marum
Marum brak ondanks deze twee tikken kort op elkaar niet en wist al snel de aansluitingstreffer te maken. Een vermakelijke wedstrijd ontvouwde zich, met veel strijd en passie van beide kanten. Burgum creëerde voldoende kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar liet dit na. Dat bood Marum de mogelijkheid om vlak voor tijd hun comeback compleet te maken, door met een vlammend schot de 2-2 binnen te knallen.

Beide teams liepen uiteindelijk teleurgesteld en vertwijfeld van het veld. Burgum omdat het de meeste kansen creëerde en Marum omdat het in de slotfase via een scrimmage nog dichtbij de winnende treffer was.