FC Burgum spoelt in slotfase 3 punten door het putje

Enigszins verbijsterd liepen de Burgumers het veld af tussen de euforische Leeuwarders. Lange tijd was Burgum op weg naar een zakelijke uitoverwinning, maar in de slotfase strafte Leovardia twee fouten genadeloos af.

Op slot
Leovardia en Burgum hielden elkaar op een zonnige zaterdagmiddag lange tijd in een wurggreep. In de eerste helft was alleen Remco Bouius dichtbij een doelpunt, maar zijn harde schot werd overgetikt door de keeper.

Uiteindelijk was er een penalty nodig om de wedstrijd open te breken. Yorn Sikkenk schoot vanaf de stip feilloos raak, nadat Remco onreglementair was neergehaald. 

Effectief Leovardia
De gezapige wedstrijd leek daarmee gespeeld, al bleef Leovardia sterk verdedigen en geloven in de gelijkmaker. Die kwam er in minuut 89, uit notabene het eerste Leeuwarder schot op doel. Burgum startte een slotoffensief en had pech dat het geen penalty kreeg na een overtreding op Harmen Vlietstra. In de laatste minuut profiteerde Leovardia van dom balverlies en ging het er zelfs nog met de drie punten vandoor. 

Datum des onheils
De nederlaag is de tweede nederlaag in de tweede klasse, sinds de oprichting van FC Burgum. De andere nederlaag dateert uit 2019. En laat dat nou net op dezelfde datum zijn geweest: 5 oktober. Gelukkig valt deze datum pas in 2030 weer op een zaterdag...

Tiltrans
Sonac
Apuls
Expert Meijer
Jumbo Burgum
C. van den Adel